Van Marcke stopt met verkoop van keukens

Het Kortrijkse badkamer- en keukenbedrijf Van Marcke stopt met de verkoop van keukens.

Dat meldt het bedrijf, dat goed is voor 1.600 werknemers, in een persbericht. Van Marcke wil zich focussen op sanitair en verwarming, de hoofdactiviteiten.

Door de verschuivingen zullen er functies binnen het bedrijf verdwijnen. Werknemers van wie de functie verdwijnt, krijgen de kans om binnen het bedrijf te solliciteren.

Van Marcke wil zich in de toekomst toespitsen op professionele klanten en onlineverkoop. Particulieren zullen nog steeds welkom zijn, maar worden aangemoedigd om samen te werken met een professionele installateur.

Nieuwe structuur

Het bedrijf zal ook enkele afdelingen samenvoegen. Zo worden de verkoop- en aankoopafdeling samengevoegd tot een grote afdeling die wereldwijd de aankoop en verkoop verzorgt.

Door de veranderingen zullen bepaalde functies binnen het bedrijf verdwijnen. Al vielen er voorlopig nog geen ontslagen. ‘Op vandaag heeft niemand ontslag gekregen want Van Marcke heeft de ambitie om zo veel mogelijk medewerkers intern te laten heroriënteren. Enkel als er geen ‘match’ is, zal gedacht worden aan ontslag’, staat te lezen in het persbericht.

Over hoeveel functies het precies gaat, is momenteel niet duidelijk. Volgens het bedrijf zelf is het aantal betrokken medewerkers kleiner dan het aantal openstaande vacatures.

Bron: Belga

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20