Avicii laat fortuin van 22 miljoen euro na aan zijn ouders

De ouders van de in april overleden Zweedse top-dj Avicii erven het volledige nalatenschap van hun zoon.

Volgens lokale media gaat het om een totaal vermogen van 231 miljoen Zweedse kroon of zo’n 22 miljoen euro. De kranten halen de informatie uit cijfers die de Zweedse belastingdienst vrijgaf.

Tim Bergling was amper 28

Avicii, wiens echte naam Tim Bergling luidde, stierf op 20 april in de Omaanse hoofdstad Masqat. Hij maakte hoogstwaarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven. Hij was amper 28. 

Bergling kampte al langer met depressies en gezondheidsproblemen. Twee jaar geleden was hij met optredens en toeren gestopt omdat het hem te zwaar werd.

Omdat Bergling, nooit huwde en evenmin kinderen had gaat zijn fortuin volgens de Zweedse wet automatisch naar zijn ouders.Zijn ouders moesten eerst nog wel een aantal openstaande rekeningen vereffenen. Zo stond in de Verenigde Staten nog een schuld van 96,5 miljoen kroon (9,3 miljoen euro) open.

Liefdadigheid

Volgens de Zweedse krant Expressen gaf Avicii tijdens zijn leven grote sommen geld aan liefdadigheid. In 2012 gaf hij al zijn inkomsten uit een Amerikaanse toernee aan Feeding America. Een jaar later schonk hij een miljoen euro aan de Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen.

In de in 2013 geproduceerde documentaire ‘Avicii’ had de dj daarover het volgende gezegd: “Wanneer je zo veel geld hebt en het niet nodig hebt, is het meest menselijke en evidente dat je doen kan het delen met de mensen die het echt nodig hebben.”

Succesvolle dj’s verdienen enorm veel geld, zoals blijkt uit deze lijst.

Naast zijn talrijke successen als dj en zanger, werkte Avicii ook mee aan enkele tophits van andere popgroepen, Zo werkte hij met Coldplay-zanger Chris Martin aan A Sky Full of Stars en aan Lovers on the Sun van David Guetta.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20