Autodeeldienst DriveNow stopt in Brussel

Op 29 februari rijden de laatste auto’s uit. Dat kondigt het bedrijf, een dochter van de autobouwer BMW, aan in een mail aan zijn klanten.

‘Dit was geen makkelijke beslissing’, klinkt het in de mail. ‘Toen we drie jaar geleden naar Brussel kwamen, wilden we een flexibele transportoplossing bieden die samen met het openbaar vervoer een alternatief bood voor de privéwagen. Maar we konden helaas niet genoeg mensen overtuigen.’

Het bedrijf verwijst naar de grote populariteit van de privéwagen in Brussel als reden voor zijn terugtrekking. ‘Ondanks al onze inspanningen en investeringen, is onze dienst onder andere daardoor onder de verwachtingen gebleven’, staat er.

Freefloating

DriveNow ontstond in 2011 in het Duitse München en lanceerde zich in 2016 in Brussel, de eerste en voorlopig enige Belgische stad waar het actief is. Of het nog naar andere Belgische steden trekt, is niet duidelijk.

DriveNow introduceerde het systeem van freefloating in België. De meeste autodeeldiensten werken met vaste stations, maar auto’s van DriveNow kunnen eender waar opgepikt en weer geparkeerd worden. De wagens zijn van moederbedrijf BMW, waaronder vooral modellen van het merk MINI.

Tegelijk kondigt het bedrijf ook een vertrek aan uit Firenze en Londen, schrijft het persagentschap Belga. ‘We hebben onvoldoende garanties dat we daar winstgevend kunnen worden’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20