Australië port Europa voor meer investeringen in kritieke mineralen: “Aan de slag, of jullie zullen de boot missen”

De Australische minister van Grondstoffen, Madeleine King, gaf in Brussel aan dat Europa de investeringen in de Australische mineralensector kan opdrijven. Daarnaast wordt het verbod op ‘dubbele prijsaanduiding’ van de EU ook bekritiseerd.

Waarom is dit belangrijk?

Europa heeft net zoals de Verenigde Staten gezworen om te ontkoppelen (of het risico te verlagen) van de handel met China. Binnen dat kader tracht Europa om onder andere meer productie van cruciale grondstoffen zelf te beheren. Australië, die op de grootste lithiumvoorraad ter wereld zit, is daar een goede partner voor. Zolang Europa niet te lang treuzelt, lijkt nu de boodschap.

In het nieuws: “Ik ben hier alleen om je te vertellen dat je moet opschieten, anders mis je de boot."

De boodschap: China, Japan en de Verenigde Staten zijn volop bezig met hun investeringen in de Australische mineralensector uit te breiden. Europese bedrijven lopen achter. Zo bericht Euractiv.

  • Australië zit op de grootste lithiumvoorraad ter wereld, een cruciale stof voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld batterijen. Daarvan gaat nu 96 procent naar China voor de bewerking.
  • Europ
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer