Athina Onassis haalt eiland Skorpios leeg

De nieuwe Russische eigenaars van Skorpios zijn gestart met het opruimen van het legendarische Griekse eiland waar Aristoteles Onassis in 1968 huwde met Jackie Bouvier, de weduwe van de vermoorde Amerikaanse president J.F. Kennedy. Na de tragische dood van haar moeder Christina erfde Athina Onassis als kind het groene eiland in de Ionische zee, maar het was een plaats waar ze niet graag verbleef. Skorpios stond al langer te koop.

Skorpios is verkocht aan de 24-jarige Jekaterina Rybolovlev, de dochter van de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev. Deze Russische miljardair is aandeelhouder van het mijnbouwbedrijf Uralkali en eigenaar van voetbalclub AS Monaco. Jekaterina is de oudste dochter van Dmitri Rybolovlev, wiens vermogen door het magazine Forbes wordt geschat op 9,1 miljard dollar.

Volgens de Griekse media is het eiland verkocht voor een bedrag van 100 miljoen euro. Athina Onassis haalde Skorpios leeg en liet alle familiestukken, zoals waardevolle schilderijen en kunstvoorwerpen, door een gespecialiseerde firma naar Engeland overbrengen. De nieuwe eigenaars hebben op hun beurt een deel van het achtergebleven autopark naar de schroothoop en een recyclagebedrijf in Larissa afgevoerd. Er volgt nu een volledige renovatie van de gebouwen op het eiland. Jekaterina Rybolovlev beschouwt het eiland dat ze kocht ‘als een financiële investering op lange termijn’, en wil op Skorpios de infrastructuur ontwikkelen ‘met behulp van technologie die de natuur respecteert.’

Athina Roussel Onassis is samen met haar echtgenoot actief in de paardensport en heeft ook eigendommen in ons land, onder meer in het Brusselse en een villa in Oud-Turnhout. (JCV)

Meer