ASIT biotech duikt dieperik in op Brusselse beurs

De Brusselse beurs ging er maandag voor de tweede opeenvolgende handelsdag op vooruit. Maar vooral de implosie van het Luikse biotechbedrijf ASIT bleef bij. Dat aandeel daalde met maar liefst 82 procent.

Vanmorgen raakte bekend dat het middel tegen graspollenallergie van Asit nauwelijks werkt. Het Luikse bedrijf zet het onderzoek naar zijn belangrijkste product stop. ASIT gaat zich nu voor het einde van het jaar beraden over zijn toekomst. Er is nog 3,8 miljoen in kas.

Als reactie op dat nieuws kreeg ASIT een uppercut op de Brusselse beurs. Het duurde tot even voor 17 uur vooraleer een koers op het bord kwam. Het aandeel eindigde op 0,46 euro. Dat maakt van de beurscrash de grootste op de Brusselse beurs sinds 2001, zo weet De Tijd.

Bij ASIT werken 20 personeelsleden. Het biotechbedrijf werd gesubsidieerd door de regionale overheden en investeringsfondsen, zoals bijvoorbeeld de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij. Verder heeft burggraaf Rodolphe de Spoelberch van de AB InBev-familie nog 8,6 procent van de aandelen in handen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20