Aziatische top in Cambodja: waarover wordt er zoal gepraat?

Tussen 10 en 13 november vindt de ASEAN-top plaats in Cambodja, waarop alle landen van Zuid-Oost-Azië zijn uitgenodigd, samen met China, Japan en Zuid-Korea. In de coulissen kijken verschillende andere wereldleiders mee.

Waarom is dit belangrijk?

De belangrijkste aanwezige op de ASEAN-top is nota bene een land dat buiten die groep van tien landen valt: China. Zowel binnen de eigen Oost-Aziatische regio als op wereldvlak is China een van de belangrijkste spelers. Dat ook de Amerikaanse president Biden op dit ogenblik in Cambodja rondloopt, is dan ook geen toeval.

In het nieuws: Waarover spreken de wereldleiders op de top?

  • De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol stelde zaterdag voor om een dialoog te organiseren tussen Zuid-Korea, China en Japan. Hij riep op om meer samen te werken om complexe problemen, zoals de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de voedsel- en energiecrises die veroorzaakt worden door klimaatverandering, aan te pakken.
  • Hij vond alvast een bondgenoot in de Japanse premier Fumio Kishida. In een mededeling van het Japanse
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.