Arco-coöperanten verliezen korting op zichtrekeningen bij Belfius

Klanten van Belfius die ook coöperant zijn bij Arcopar krijgen vanaf 1 juli niet langer een korting op het tarief dat ze betalen voor hun zichtrekening. Die korting was één van de voordelen die de coöperanten kregen toen ze in het Arco-verhaal stapten.

Een maandelijkse korting van 0,8 euro op de onkosten van een zichtrekening was één van de extraatjes die de Arco-coöperanten destijds kregen. De staatsbank heeft nu beslist om die korting vanaf 1 juli af te schaffen. In een reactie aan De Tijd laat Ulrike Pommée, woordvoerster van Belfius, weten dat het rekeningvoordeel verdwijnt omdat de bank de tarifering van haar rekeningen voor alle klanten wil “harmoniseren en vereenvoudigen.”

De Beats-zichtrekeningen

Ze benadrukt daarbij dat de klanten van heel wat voordelen kunnen genieten dankzij de Beats-zichtrekeningen. “De voordelen van ons nieuw rekeningprogramma zijn meer waard dan 0,80 euro”, klinkt het. Het gaat onder meer om de uitbreiding van de waarborgen die verbonden zijn aan de MasterCard.

De belangengroepering ArcoClaim is alvast niet te spreken over de afschaffing van de korting voor Arco-coöperanten. “Ze zijn al hun spaargeld kwijt en nu wordt hen deze korting afgenomen door een eenzijdige beslissing. Waarom gebruikt de bank dat geld niet voor een fonds om de gedupeerden te vergoeden?”, klinkt het in een reactie aan De Tijd.

Oudere formules worden geschrapt

De grootbank heeft in het najaar van 2021 die Beats-formules gelanceerd. Belfius heeft daarvoor de handen in elkaar geslagen met Proximus. Dankzij die samenwerking kunnen klanten een zichtrekening combineren met een telecomabonnement.

Door het nieuwe aanbod aan zichtrekeningen schrapt Belfius ook een aantal bestaande formules. Zo zet de bank de commercialisering van de Transactierekening, de Belfius Pulse White-rekening en de Belfius Comfort Platinum-rekening stop. De financiële instelling trekt ook enkele tarieven op, waaronder de kosten voor het verzenden van uittreksels van de zichtrekening. Vanaf 1 juli moet je 2,5 euro in plaats van 2 euro betalen per enveloppe in België. Voor buitenlandse verzendingen stijgt het tarief van 4 naar 4,5 euro.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20