Apple zal monsterboete van 500 miljoen euro krijgen van de EU voor concurrentievervalsing

Een klacht van Spotify kan voor het eerst een Europese boete opleveren voor Apple. De Europese Commissie legt een aantal grote bedrijven onder het vergrootglas. Uit onderzoek zou blijken dat Apple op een oneerlijke manier de concurrentie wegdrukt.

Waarom is dit belangrijk?

Het is de eerste keer dat de Europese Commissie een boete zou geven aan Apple. Het laat zien dat de EU er niet voor terugdeinst om eender welk groot techbedrijf aan te pakken die niet aan de strikte EU-richtlijnen voldoet, na eerdere boetes voor Meta en Google.
  • De Europese Commissie is van plan om voor het eerst een boete op te leggen aan Apple, ter waarde van ongeveer 500 miljoen euro, wegens vermeende overtredingen van de EU-wetgeving, weet The Financial Times. Deze boete is het resultaat van een langlopend antitrustonderzoek naar de vraag of Apple zijn eigen platform heeft gebruikt om zijn eigen diensten te bevoordelen.
  • Het onderzoek werd gestart na een formele klacht van Spotify in 2019. Het bedrijf beweerde dat Apple apps blokkeerde die ge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer