‘Apple werkt aan redesign voor nieuwe iPhone 12’

Apple houdt voor zijn iPhones al enkele jaren vast aan een redelijk gelijkaardig design. Daar zou met de nieuwe iPhone 12-reeks, die rond september wordt verwacht, echter verandering in komen. Volgens Bloomberg werkt Apple aan een ontwerp met platte zijkanten en een vlak scherm.

8AM Tech

In het nieuws: De iPhone 12-serie zou er wel eens helemaal anders kunnen uitzien dan de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max). Dat schrijft alvast Bloomberg op basis van anonieme bronnen bij Apple.

De details: Als het coronavirus niet te veel roet in het eten gooit, stelt Apple in september een nieuwe serie iPhones voor. Volgens de geruchten krijgen we deze keer niet drie, maar vier modellen. Er komen twee high-end toestellen als opvolgers voor de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Daarnaast zouden er ook twee low-end toestellen komen als opvolgers voor de iPhone 11.

  • Volgens Bloomberg grijpt Apple, zeker voor die duurdere modellen, terug naar een volledig plat scherm, in plaats van de aflopende randen die nu gebruikt worden.
  • Daardoor zouden de zijkanten uit vlak stainless steel bestaan en niet meer afgerond zijn. Het is van de iPhone 5 geleden dat Apple zo’n design gebruikt heeft bij een iPhone, al zagen we het recent wel nog bij de iPad Pro.
  • Het is nog onduidelijk of dat nieuwe design ook gebruikt zal worden voor de twee goedkopere modellen.

En verder? Het is de eerste keer dat we zo’n concrete geruchten hebben over het uiterlijk van de iPhone 12-serie. Toch waren er al heel wat andere geruchten over de nieuwste modellen iPhones. We zetten ze nog even op een rij:

  • De camera van de iPhone 12-reeks zou mogen rekenen op een serieuze upgrade. Meer over die verbeterde camera vindt u hier.
  • Het grootste model krijgt met 6,7 inch het grootste scherm ooit voor een iPhone.
  • Alle versies krijgen een veel sterkere processor. Dat is nodig omdat Apple zijn nieuwe iPhones vlot wil laten werken met artificiële intelligentie.
  • Het lijkt vrij zeker dat Apple voor het eerst een iPhone op de markt zal brengen die compatibel is met 5G. Wel is het nog onduidelijk of alle modellen met 5G zullen kunnen werken.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20