iPhone 12: gelekte info toont fel verbeterde camera

Apple stelt traditioneel in september zijn nieuwe modellen van de iPhone voor. Met nog een half jaar te gaan, zijn er uiteraard al heel wat geruchten en lekken over de iPhone 12-reeks te vinden. Zo mag onder meer de camera rekenen op een serieuze upgrade.

8AM Tech

In het nieuws: De cameramodule van de iPhone 12 zal heel wat beter zijn dan die van voorganger iPhone 11. Dat schrijft AppleInsider op basis van informatie van Ming-Chi Kuo, zowat de meest bekende en meest betrouwbare analist voor alles wat met Apple te maken heeft.

De details: Volgens de meeste geruchten komt Apple in september met vier nieuwe iPhones. Er zou één model zijn met een scherm van 5,4 inch, twee versies die 6,1 inch groot zijn en een toptoestel van 6,7 inch. Uiteraard zal de kwaliteit van de camera ook verschillen van model tot model.

  • Alle versies zouden ten minste één lens krijgen met een 7-delig element (7P) in. Het is de eerste keer dat Apple zo’n lenzen gebruikt in een iPhone. De iPhone 11 Pro moet het momenteel doen met 6-delige (6P) lenzen.
  • Hoe meer elementen in een zoomlens zitten, hoe minder vervorming je krijgt van wat je fotografeert en hoe realistischer de kleuren op je foto’s zullen zijn.
  • De twee goedkoopste modellen krijgen volgens de geruchten twee lenzen achteraan terwijl de twee duurste modellen een triple camera krijgen.
  • De 6,7 inch-versie zou een 1/1.9-inch lens krijgen, de andere versies moeten het stellen met een 1/2.6-inch lens. Ook hier voorziet Apple dus een grote verbetering bij hun topmodel, want de iPhone 11 Pro heeft een 1/2.55-inch lens.
  • Bovendien krijgt het duurste toestel ook een zogenaamde Time of Flight-sensor. Die maakt gebruik van de reflectie van licht om afstanden te meten en is zo ideaal voor 3D-foto’s of augmented reality.
  • Dat model zou ook ‘sensor shift‘ ondersteunen. Met deze technologie kan de camerasensor in de telefoon iets bewegen waardoor hij meer details kan vastleggen en foto’s kan trekken in een hogere resolutie. Het zou de beeldstabilisatie ook ten goede moeten komen.

iPhone 13 en 14

De toekomst: Hoewel het nog ongeveer een half jaar wachten is op de iPhone 12, kijkt Ming-Chi Kuo ook al verder in de toekomst.

  • In 2021 zou de sensor shift-technologie gebruikt worden in meerdere (of misschien zelfs alle) modellen van de iPhone 13.
  • In 2022 voorspelt hij dat Apple een door fabrikant Genius gemaakte ‘periscoopzoomcamera‘ zal gebruiken in de iPhone 14. Samsung gebruikt deze technologie dit jaar al in zijn nieuwste model, de Galaxy S20 Ultra.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20