Apple repareert iPhones met geluidsproblemen

Apple gaat “een zeer klein percentage” van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens het Amerikaanse techconcern ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn. Apple start een speciaal reparatieprogramma. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen.

Hoeveel toestellen precies met problemen kampen, heeft Apple niet naar buiten gebracht. Ook is niet duidelijk hoeveel geld de onderneming uittrekt voor de reparaties. Het zouden alleen telefoons zijn die gemaakt zijn tussen oktober vorig jaar en april dit jaar. Apple kondigde afgelopen jaren vaker een reparatieprogramma aan. Wie te maken heeft met de problemen kan zich dan melden. Zo werd vorig jaar bekend dat het bedrijf kapotte touchscreens van de iPhone 11 gratis zou gaan vervangen.

Het bedrijf uit Cupertino pakt het audioprobleem bij de iPhone 12 aan in de aanloop naar de release van weer een nieuwe generatie iPhones. De nieuwe modellen die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt verschillen vooral op het gebied van de camera’s van hun voorgangers, meldde persbureau Bloomberg onlangs op basis van ingewijden. Uiteraard krijgen de toestellen ook een snellere processor en komen er nieuwe schermen, maar qua uiterlijk zijn de toestellen grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 12.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20