Apple heeft een eigen kijk op het metaverse: zal dat de ontwikkeling van virtuele werelden een boost geven?

In tegenstelling tot andere techgiganten heeft Apple nog niet echt uitgepakt met grootschalige metaverse-projecten. Zal het bedrijf uit Cupertino deze technologie, die wordt aangeprezen als de volgende grote technologische revolutie, negeren? Niet noodzakelijk. Om zich te onderscheiden van de massa zou de techreus zijn eigen interpretatie van een virtuele wereld kunnen aanbieden.

Waarom is dit belangrijk?

Ondanks de hoge verwachtingen van onder andere Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram, is het metaverse nog niet echt van de grond geraakt. Bezoekers haken zeer snel af en de investeerders staan niet te springen om hun geld in de virtuele wereld te steken. Misschien dat de komst van Apple naar het metaverse voor een ommekeer kan zorgen.

In het nieuws: Apple werkt aan zogenaamde mixed reality-headsets. Dergelijke headsets laten de gebruiker zowel virtual reality als augmented reality ervaren. In dat laatste geval genereert de bril zaken die je zogezegd in de echte wereld kunt zien.

  • De techgigant zal zijn headsets naar verwachting in de eerste helft van 2023 introduceren.
  • Er wordt een aankondiging op de volgende WWDC, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars waar Apple gewoonlijk de nieuwe versies van zijn besturingssystemen presenteert, verwacht.
  • Een daarvan zou worden uitgerust met de nieuwste chip, de M2.

Meer nieuws: Apple zou ook werken aan een eigen versie van het metaverse

  • Het Amerikaanse bedrijf zou daarom op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Die zullen worden ingezet voor de ontwikkeling van de software voor de headset. Dat meldt Mark Gurman, de vaak goed geïnformeerde journalist van Bloomberg.
  • Het zou daarbij dus de bedoeling zijn om eigen interpretatie van het metaverse te ontwikkelen.

De details: geen metaverse voor Apple, maar een “3D mixed reality wereld.”

  • Gurman meldde in januari dat verschillende bronnen hem hadden verteld dat Apple geen metaverse zou creëren.
  • Hij nuanceert nu zijn uitspraken van toen op basis van enkele bronnen. Volgens hem is het techbedrijf van plan een “3D mixed reality wereld” te ontwikkelen.
  • Voorlopig is er nog niet veel bekend over deze “3D mixed reality wereld”. Het is zeker niet uitgesloten dat het metaverse van Apple op de een of andere manier met de echte wereld zal versmelten via zijn mixed reality headsets.

Opgemerkt: hoe dan ook zal niet iedereen van Apple’s virtuele wereld kunnen genieten. Het prijskaartje van de VR/AR-headsets van Apple kan namelijk oplopen tot 2.000 à 3.000 dollar.

(ns/as)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.