Apple duwt Nasdaq naar nieuw record

Apple ging maandag 2,8 procent hoger op de beurs van New York en doet daarmee de Nasdaq op 13.635,99 punten belanden. Dat is een nieuw record. Apple komt woensdag met kwartaalcijfers.

Het is een drukke cijferweek op de Amerikaanse beurs. Dinsdag laat Microsoft in zijn boeken kijken, woensdag is het aan Apple en Tesla en donderdag komen McDonald’s en Mastercard aan de beurt.

Beleggers hebben alvast een goed oog in Apple, want ze sturen het aandeel mooi hoger. Ze verwachten dat de iPhone-maker alle verwachtingen zal breken, klinkt het bij analisten. Ook Tesla komt woensdag met resultaten en steeg 4 procent.

Computergames

Maar er was nog een ander opmerkelijk aandeel op de tabellen. GameStop, een verkoper van computergames die zweert bij fysieke winkels, ging 18,1 procent in het groen, nadat hij vrijdag al 51 procent gestegen was. Beleggers die actief zijn op het discussieforum Reddit stuurden het aandeel naar stratosferische hoogten in een episch gevecht met de shortsheller Andrew Left. Die gelooft niet dat GameStop de beloofde ommekeer kan maken en ‘het Amazon van de game-industrie’ kan worden, maar dan denken de Reddit’ers duidelijk anders over. Het aandeel ging bijna 70 procent hoger in twee dagen tijd.

De Dow Jones ging nipt in het rood met 0,3 procent, de S&P500 won 0,4 procent en de Nasdaq deed er 0,7 procent bij tot een nieuw record van 13.635,99 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20