Antwerpse chemiegroep Azelis maakt debuut op Brusselse beurs

Azelis zal vandaag een notering op de Brusselse beurs krijgen. Dit kondigde de Antwerpse chemiegroep gisterenavond aan. Het gaat om een van de grootste beursintroducties van de voorbije jaren op Euronext Brussel.

Bij deze beursgang zullen aandelen voor 26,00 euro per stuk geplaatst worden. Dat is aan de bovenkant van de prijsvork van 22,00 tot 26,00 euro die eerder werd afgegeven.

Er worden 33,8 miljoen nieuwe aandelen en 34,3 miljoen bestaande aandelen geplaatst. De marktkapitalisatie van Azelis komt zo uit op net geen 6,1 miljard euro. Het gaat om de grootste beursgang in Brussel sinds 2007, berekende De Tijd. Het bedrijf krijgt beursticker “AZE”.

Vroeger dan verwacht

Het aanbod was meerdere malen overtekend, waardoor de inschrijving vervroegd kon worden gesloten. Aanvankelijk zou Azelis pas rond 22 september een notering krijgen, . Enkel institutionele beleggers konden intekenen.

Azelis heeft 2.800 werknemers en is actief in 56 landen. Sinds begin 2018 deed het bedrijf 21 overnames en nieuwe overnames zullen ook in de komende jaren voor groei moeten zorgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20