Annelies Verlinden scoort en … ook niet

Beetje ongelukkig, op de dag dat onder andere haar collega Georges Gilkinet (Ecolo) in de Wetstraat het nieuwe fietspad inwijdde, netjes met de groene fietshelm op, werd de dienstwagen van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gespot, achteraan het Parlement, tegen de richting in rijdend op de Leuvense weg, nochtans dus een eenrichtingsstraat. De minister was blijkbaar te laat voor een Commissie, het zwaailicht ging op.

  • Tegelijk toch ook goede punten, vandaag. De Standaard heeft zich namelijk bezig gehouden met uit te zoeken welke ministers altijd op tijd, en welke te traag hun parlementaire vragen beantwoorden. Wat blijkt? Frank Vandenbroucke (Vooruit) is de slechtste leerling in de klas, met bijna een op drie vragen die niet binnen de verplichte werkdagen worden beantwoord.
  • We vermelden er toch ook even bij dat hij tegelijk, door corona, veruit de meeste vragen kreeg. Maar dat excuus zou Annelies Verlinden op Binnenlandse Zaken ook kunnen inroepen, zij kreeg de tweede meeste vragen. Maar die beantwoordde ze allemaal netjes op tijd.
  • Dat levert meteen de volgende beate quote op in De Standaard: “Als teken van respect voor het Parlement en de commissie Binnenlandse Zaken vind ik het belangrijk om alle vragen correct, uitgebreid en op tijd te beantwoorden.” Nu nog de rijstijl lichtjes aanpassen, en het komt helemaal goed. 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20