Android-applicaties komen naar Windows 11: hoe kan je daarvan genieten?

De mogelijkheid om Android-applicaties op je pc te draaien was één van de belangrijkste functies die tijdens de presentatie van Windows 11 afgelopen juni werd onthuld. Helaas was de functie niet beschikbaar bij de lancering van het nieuwe OS. Die wordt nu wel stelselmatig uitgerold, maar een wereldwijde lancering laat nog even op zich wachten.

Windows 11 is uitgebracht op 5 oktober. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft introduceert verschillende nieuwe functies, waaronder een nieuwe interface en een vernieuwd uiterlijk, maar er werd ook gesproken over de mogelijkheid om Android-applicaties rechtstreeks vanaf uw computer te installeren en uit te voeren. Een functie waar lang naar werd uitgekeken, maar die nu officieel door Microsoft is gelanceerd. Helaas zal slechts een klein aantal gebruikers er vanaf nu gebruik van kunnen maken.

Microsoft, Android, maar ook Amazon

In feite waren er al een aantal emulators waarmee gebruikers mobiele toepassingen op Windows konden gebruiken, maar de ervaring was verre van optimaal. Het feit dat Windows 11 van nature compatibel is met een groot aantal Android-toepassingen zou de gebruikerservaring aanzienlijk moeten verbeteren.

Om dit te bereiken heeft Microsoft simpelweg Amazon benaderd en meer specifiek zijn Amazon App Store om Android-applicaties aan te bieden op zijn nieuwe OS. Wat de gebruikerservaring betreft, heeft Microsoft ervoor gezorgd dat de Android-omgeving wordt geëmuleerd op Windows 11, zodat de toepassingen perfect in elkaar overvloeien.

Er zij echter op gewezen dat op dit ogenblik slechts 50 toepassingen speciaal zijn geoptimaliseerd om op Windows 11 te draaien. Een zeer beperkt aantal, natuurlijk, maar voor Microsoft was de prioriteit om een optimale ervaring te bieden voor alle gebruikers, ongeacht hun pc-configuratie.

Beperkte uitrol

Hoewel het officieel door Microsoft is gelanceerd, bevindt de functie zich nog in de testfase. Alleen leden van het bètatestprogramma van het Amerikaanse bedrijf, Windows Insiders, kunnen er dus van genieten. Daarenboven moet je nog aan een resem andere vereisten voldoen om deel te nemen aan het testprogramma. Voorlopig moet je computer zich in de Verenigde Staten bevinden en moet je Amazon-account in orde zijn om te kunnen genieten van de vlaggenschipfunctie van Windows 11. Daarna moet je virtualisatie inschakelen in het BIOS van je computer.

Maar er is ook goed nieuws. Het feit dat de functie beschikbaar is voor Amerikaanse Windows Insiders geeft aan dat de ontwikkeling ervan in een vergevorderd stadium is. Verwacht wordt dat Microsoft de functie zeer binnenkort aan alle leden van zijn bètaprogramma zal aanbieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20