Amerikanen onttronen Britten als grootste champagne-drinkers

De Britten zijn niet langer de belangrijkste kopers van champagne. Sinds vorig jaar zijn de Amerikanen de grootste invoerders van de Franse schuimwijn. Uiteraard wordt als verklaring naar de nakende Brexit gekeken.

De Britse markt is niet langer de grootste invoerder van Champagne, voor de eerste keer hebben de Amerikanen hen voorbijgestoken. Een reden waarom de Britten minder van de Franse drank aankopen is het feit dat ze voor een Brexit hebben gestemd. Maar ook de hogere inflatie doet de Britten minder champagne drinken. In 2016 zakte de verkoop al met negen procent en vorig jaar nog eens met elf procent, dat meldt de Franse champagnefederatie. 

Met een waarde van 2,1 miljard euro bleef de verkoop van champagne in Frankrijk wel stabiel. Dat bedrag is ongeveer de helft van het wereldwijde totaal van 4,9 miljard euro. De Brexit zou nog veranderingen kunnen brengen voor champagne in Groot-Brittannië, want ze hebben plannen om de drank in halveliterflessen te verkopen, maar dat mag niet van Europa. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20