Amerikaanse senator wil TikTok verbieden: “Een onaanvaardbare bedreiging voor de nationale veiligheid”

De Amerikaanse senator Michael Bennet roept in een brief gericht aan Apple en Google op om de sociale app TikTok uit de app stores te verwijderen. Bennet zegt bezorgd te zijn over nationale veiligheid van minderjarige gebruikers.

Waarom is dit belangrijk?

De populaire Chinese app TikTok had vorig jaar ruim 1.2 miljard actieve maandelijkse gebruikers. Afgelopen juni kwam echter het nieuws naar buiten dat moederbedrijf ByteDance onbeperkte toegang had tot niet-openbare gebruikersgegevens van Amerikaanse en Europese klanten.

Het nieuws: In een brief die donderdag naar de twee techgiganten is gestuurd, noemt de Democratische senator van Colorado TikTok "een onaanvaardbare bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten". 

  • TikTok ligt al langere tijd onder vuur in de VS. Critici zijn bang dat de Chinese regering de app gebruikt om de persoonlijke gegevens van Amerikanen te verzamelen.
    • Die vrees is geworteld in het feit dat Chinese bedrijven onderhevig zijn aan de grillen van de autoritaire Ch
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer