Amerikaanse partner Binance bouwt kantoor in metaverse-platform op vijfde grootste cryptonetwerk

Cryptobeurs Binance.US is een ruimte aan het bouwen in Portals, een metaverse-platform op het blockchainnetwerk Solana, waarvan token SOL volgens beurswaarde intussen de vijfde grootste cryptomunt is. Portals schept “een dichte stedelijke omgeving waar gebruikers gebouwen en interactieve kamers kunnen verkennen”, aldus cryptonieuwssite CoinDesk.

Waarom is dit belangrijk?

Traditionele bedrijven hebben zich het afgelopen jaar gestort op de ontwikkeling van de metaverse, een gedeelde virtuele wereld. Inductor van de hype was socialemediagigant Facebook, dat een grote rebranding onderging en zijn naam veranderde in Meta. Ook cryptobedrijven zijn al een tijdje op de trein gesprongen.

“Binance.US krijgt een ruimte in Portals Downtown met een focus op het virtueel aanbieden van het laatste nieuws, grafieken en evenementen”, liet Portals partnership-hoofd Chris Lund optekenen door CoinDesk.

Binance.US-woordvoerder Zachary Tindall zei dat de virtuele uitbouw bedoeld is als een verzamelplaats voor gebruikers van de beurs.

Ook FTX.US, de Amerikaanse tak van crypto-beurs FTX, zal volgens Lund een eigen kantoor bouwen in Portals.

Australian Open

Portals is een platform op “Ethereum-killerSolana, een pijlsnelle blockchain en de hype van 2021. Maar Ethereum zelf blijft wel de crypto-pionier op het vlak van metaversa.

Zo hebben verschillende organisaties zich “halsoverkop” gestort op open metaversa zoals The Sandbox en Decentraland, beide op het Ethereum-netwerk gegrondvest.

In Decentraland heeft bijvoorbeeld elektronicamultinational Samsung een metaverse-type van zijn Samsung 837-locatie in New York City gelanceerd. De pop-up ruimte, die “Samsung 837X” heet, bood gebruikers zoektochten aan die leidden naar exclusieve NFT’s en live mixed-reality evenementen.

Daarnaast heeft een van de meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld, de Australian Open, onlangs bekendgemaakt z’n wedstrijden beschikbaar te stellen in Decentraland; een manier om toeschouwers die er fysiek niet kunnen bij zijn vanwege de coronamaatregelen een elegante uitweg te bieden.

(bzg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.