Amerikaanse luchtvaartautoriteit voorspelde meer rampen met Boeing 737 MAX

Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met het toestel.

Dat stelt nieuwszender CNBC, die wijst op documenten die nog voor de tweede ramp werden opgesteld. De informatie is afkomstig van de Federal Aviation Administration (FAA).

15 rampen

Personeel van de Amerikaanse luchtvaartwaakhond voorspelde nog circa 15 rampen als de toestellen geen aanpassingen kregen. Pas na de tweede ramp in maart dit jaar werden alle 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gehouden.

De kwestie kwam aan het licht tijdens een commissiebijeenkomst over de 737 MAX-problemen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. FAA-baas Steven Dickson stelde dat hij er alles aan zal doen om dit niet meer te laten gebeuren.

Goedkeuring in 2020?

De topman van de luchtvaartautoriteit gaf ook aan dat de Boeing 737 MAX dit jaar geen goedkeuring meer krijgt om te vliegen. ‘We moeten nog een aantal procedures en stappen doorlopen die enige tijd in beslag zullen nemen. Als je alles bij elkaar optelt, dan zal het proces tot in 2020 duren’, aldus Dickson.

De Boeing 737 MAX-vliegtuigen staan sinds maart wereldwijd aan de grond. Bij de twee crashes, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. De ongelukken werden veroorzaakt door software die de neus van de vliegtuigen naar beneden duwde.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20