Amerikaanse beurzen vlak van start na vroege dip

De Amerikaanse beurzen houden het rustig na een korte dip vlak na de opening.

Korte onrust op Wall Street: bij de opening van de beurzen doken zowel de Dow als de S&P 500 kort in het rood met een daling van 2 procent. Een half nadien lijken de beurzen eerder vlak. De S&P 500 noteert aan -0,2 procent en ook de Dow en Nasdaq bleven dicht bij het nulpunt.

De korte dip in de ochtend is niet onverwacht. Het arbeidsbureau van de Verenigde Staten kondigde aan dat er nog steeds meer werkloosheid is dan verwacht. De VS is langzaam maar zeker heropend, maar ziet nu heroplevingen van het coronavirus opduiken. Zeker de Dow ondervond daar de gevolgen van.

Transport en toerisme

Beleggers kijken vooral met argusogen naar de transportsector, die het zwaarst getroffen is door de coronacrisis en daarom extra volatiel is. Heropening betekent dat het vliegverkeer langzaam kan hervatten. United en Delta Airlines wonnen dan ook respectievelijk 0,7 en 0,2 procent.

Op woensdag leken vooral cruiserederijen Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line zwaar getroffen. Naar het einde van de beursdag werd aangekondigd dat cruises wellicht op korte termijn opnieuw kunnen hervatten. Kort na opening koerste Royal Caribbean en Norwegian Cruise beiden minstens 2,8 procent hoger, die eerste noteerde een uur na opening zelfs 5,5 procent hoger.

Op de S&P 500 deed ook labomateriaalmaker Waters het goed. Het bedrijf kondigde aan op zoek te gaan naar een nieuwe CEO.

Verder op de beurzen racete hotelketen Marriott naar een koers van 3 procent hoger dan op woensdag. Ook Boeing, op de Dow dan, koerste 2 procent hoger en kon de dag goed starten. Al met al lijkt de rally voor de reissector door te lopen.

Verlies voor Intel en McDonald’s 

Bij de verliezers dan, vallen vooral Intel en McDonald’s , respectievelijk -1,5 en -1,2 procent, op. Er circuleren geruchten dat Intel zijn plekje als Apples favoriete hardware moet afstaan aan ARM, wat de belegger doet twijfelen. McDonald’s kondigde enkele dagen geleden dan weer een omzetstijging aan, maar blijft op enkele plaatsen nog gesloten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20