Amerikaanse beurzen trappelen ter plaatse en Apple breekt opnieuw record

Zowel de Dow Jones als de Nasdaq blijven zowat stilstaan na vier dagen aan winst.

De grote Amerikaanse beursindexen maken geen grote sprongen bij de opening. De Nasdaq en Dow Jones openden beiden positief en noteerden 0,5 procent hoger. Ook de S&P500 sloop naar een positieve opening.

Techrecords en winnaars

De Nasdaq kan voor die positieve resultaten rekenen op de grote techreuzen. Apple brak een nieuw dagrecord en noteert aan 355,4 dollar na een stijging van 0,5 procent. Ook Amazon en Microsoft doen het goed en stegen respectievelijk 1,2 en 1,7 procent.

In de doe-het-zelf-sector duwen enkele aandelen de beurs omhoog. Vloerspecialist Floor & Décor koerste 3,5 procent hoger bij opening. Traditionele doe-het-zelver Lowe’s piekte eveneens 3,1 procent hoger. De verbouwingsmarkt doet het goed nu bekend raakte dat de vraag naar hypotheken in elf jaar niet zo hoog geweest is.

Verliezers

Bij de dalers dan, vallen vooral de cruise-operatoren uit de boot. Norwegian Cruise Line crashte met 7,5 procent, net als Carnival. Royal Caribbean snelde op zijn beurt naar -8 procent.

Amerikaanse grootbank Morgan Stanley maakte in een halfjaarlijks rapport bekend dat de Europese banken op koers zitten voor een V-rally, ook dat had duidelijk ook een licht positief effect op de Amerikaanse beurzen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20