Amerikaanse beurzen openen onrustig

De aandelenmarkten in New York twijfelen constant tussen rood en groen bij de opening. Na een uur handel zijn er lichte winsten. De Dow Jones en de Nasdaq klimmen 0,2 procent, de Nasdaq doet er 0,4 procent bij.

Opnieuw zit de luchtvaart in het defensief. American Airlines gaat 5 procent onderuit. De luchtvaartmaatschappij gaat nog 3,5 miljard dollar (3 miljard euro) extra bijlenen om de coronacrisis te overleven. Ook de hotelsector ging lager. MGM Resorts deed er 1,4 procent af. Beleggers hebben schrik voor nieuwe coronagevallen, na extra besmettingen in onder andere de Amerikaanse staat Texas en Duitsland.

Winkels gingen dan weer hoger. De kledijgroep Gap steeg 7 procent.

Op de technologiebeurs Nasdaq waren er meer stijgers. Apple en Netflix doen er respectievelijk 1,6 en 2,2 procent bij. Het ruimtebedrijf Virgin Galactic vloog zelfs met 13 procent de stratosfeer in nadat het een deal kon sluiten met NASA om piloten op te leiden.

De voorbije vier weken stegen de beurzen telkens op weekbasis. Vorige week gingen de Dow Jones en de S&P500 1 procent hoger, de Nasdaq deed er 3 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20