Amerikaanse beurzen kleuren rood

Wall Street start de dag in het negatief, dat is niet onverwacht. De Dow Jones gaat 1,2 procent lager, de Nasdaq doet het met 0,7 procent minder. De S&P 500 gleed 1,5 procent onderuit.

De Amerikaanse beurzen hebben een techzware dag voor de boeg. Apple, Amazon, Alphabet en Facebook, samen goed voor 5.000 miljard, geven vandaag kwartaalresultaten. De aandelen van de vier sprongen allen lager.

Of de vier techreuzen daarvan wakkerliggen, is niet zeker. Alle vier rallyden ze stevig in het laatste kwartaal. Facebook en Alphabet zijn intussen 13 procent meer waard dan in het begin van 2020. Amazon is 64,2 procent meer waard dan in januari en ook Apple wint bijna 30 procent.

Techies

Maar ook los van de techies wordt het een drukke dag. Autobouwer Ford legt ook kwartaalresultaten neer, na een desastreus coronakwartaal. Postbezorger UPS en huishoudgigant Procter & Gamble komen ook met resultaten. Die laatste twee doen het in eerste instantie goed. P&G koerste 2 procent hoger, want poetsproducten verkopen als zoete broodjes tijdens de coronacrisis. UPS mocht dan weer een stijging van het aantal leveringen laten optekenen. Het aandeel was bij de bel 10,8 procent meer waard.

Ook het aandeel van Johnson & Johnson houdt stand. De farmagigant met Belgische vertakking kondigde vandaag aan dat zijn coronavaccin werkt met slechts 1 injectie. Dat geeft de beleggers hoop, het aandeel stijgt met 0,5 procent. Ook Qualcomm, dat een deal sloot met Huawei, doet het goed. Huawei is momenteel de grootste smartphoneverkoper ter wereld.

Amerikaanse economie

Tot zover het goede nieuws. Want naast een occasioneel succes zijn er ook nog de overkoepelende economische cijfers die de beleggers angst aanjagen. Het bnp van de Verenigde Staten stuikte in elkaar met 32 procent in het tweede kwartaal. Dat is minder desastreus dan verhoopt, maar houdt de beurzen in de ban.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20