Amerikaanse beurzen hogerop, Nasdaq stijgt achtste dag op rij

De Amerikaanse beurzen zetten hun opmars verder, al verloren ze in het laatste handelsuur wat vaart. 

De techbeurs Nasdaq gaat 0,7 procent hoger en stijgt voor de achtste dag op rij. Een reeks aankondigingen op het WorldWide Developers Conference werd door investeerders enthousiast onthaald.  Het aandeel Apple gaat 2,1 procent hoger en noteert op recordhoogte. Apple kondigde aan voortaan zijn eigen microchips – en niet langer die van Intel – in zijn computers te zullen steken. Ook Amazon noteert op recordhoogte nadat het aandeel tijdens de dag 1,9 procent hoger ging.

De index Dow Jones gaat 150 punten hoger, een winst van 0,5 procent. Ook de S&P 500, die de 500 grootste Amerikaanse bedrijven groepeert, gaat 0,4 procent hoger. 

De winsten kwamen er na een volatiele nacht waarin Peter Navarro, de handelsadviseur van president Trump, de handelsovereenkomst tussen China en de VS op Fox News als beëindigd had verklaard. Later kwam hij op die commentaren terug.

Olie moet 1,2 procent prijsgeven. Een vat WTI-olie kost nu 40,2 dollar. Goud profiteert van de zwakke dollar en stijgt tot zijn hoogste niveau sinds oktober 2012. Een ounce goud kost nu 1.784 dollar. De dollar moet terrein prijsgeven ten opzichte van de euro. De eenheidsmunt gaat 0,4 procent hoger en kost dinsdagavond 1,13 dollar. Ook de bitcoin gaat 0,86 procent hoger en kost 9.655 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20