Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 29 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amerikaanse beurzen duwen op het rempedaal

Logo Business AM
Markten

13/08/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Cisco - isopix

Wall Street gaat kort na de openingsbel in het rood. De Dow verloor een halve procent bij aanvang. De S&P500 remt met 0,3 procent terwijl die gisteren op een record afstevende. Enkel voor de Nasdaq kleurde de dag groen, met 0,1 procent hoger.

Het was gisteren vooral uitkijken of de S&P500 gisteren zijn eigen record zou gaan breken, maar de index strandde op een zucht van de top. Vandaag kijken beleggers nuchter naar hun portefeuille.

Cisco de dieperik in

Op die S&P500 is het vooral netwerkapparatuurproducent Cisco die opvalt, in de negatieve zin weliswaar. Kort na opening duikelde het aandeel al ruim 10 procent naar beneden, iets later tikten de verliezen zelfs al 11 procent aan. Cisco bekende een omzet van 12,2 miljard dollar, dat is een stevige daling van zowat 11 procent jaar op jaar, maar beter dan verwacht. Cisco kan echter de techdroom niet waarmaken en voorspelt ook voor volgend kwartaal een domper van 11 procent op de omzet.

Verder in het rood doet petroleumraffinaderij Hollyfrontier het niet geweldig. Het aandeel duikt vier procent, ondanks goede kwartaalresultaten. Ook dataopslagspecialist Micron deelt in de klappen. Deutsche Bank veranderde zijn advies over de Amerikanen van kopen naar houden. Het schuift 4,5 procent naar beneden.

Tesla, opnieuw

Er is ook nog nieuws aan de groene kant van de tabel. Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis zijn de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen met minder dan 1 miljoen.

Ook positief gezind zijn de Tesla-beleggers. Het aandeel splitste op woensdag in vijf en dat stemt de markt goed. Het aandeel wipt vijf procent hoger. 3D-ontwerper Autodesk doet het ook prima en springt 4,5 procent hoger. Videoconferencer Zoom profiteert van de verderlopende coronacrisis. Het aandeel is plots 4 procent meer waard.


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.347.912
 • Aantal
  doden
  1.001.581
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  115.353
 • Aantal
  doden
  9.987

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks