Amerikaanse beurzen dalen terwijl werkloosheidscijfers onverwacht stijgen

Wall Street gaat licht in het rood. De werkloosheidscijfers in de VS gaan na een aantal dalingen op rij opnieuw omhoog. En dat hadden analisten niet verwacht.

De voorspelling was dat de cijfers deze week zouden dalen van 963.000 mensen naar 923.000, maar in de plaats daarvan staan ze weer boven 1 miljoen.

Beleggers vrezen dus dat het toch nog niet helemaal snor zit met die economische heropleving en sturen de beurzen omlaag. De Dow Jones doet er 0,2 procent af en de S&P500 gaat 0,1 procent lager. De Nasdaq gaat licht omhoog met 0,3 procent.

Tech

Tech doet het dus weer goed. De chipbouwer Intel opende 4 procent hoger, maar kwam een half uur later terug tot 2,2 procent winst nadat het een inkoopprogramma van eigen aandelen aankondigde. Daarmee verhoogt het de winst per aandeel omdat er minder aandelen moeten verdeeld worden, wat de markten als muziek in de oren klinkt.

Apple gaat ook 1,3 procent hoger en gaat daarmee opnieuw over de grens van 2.000 miljard dollar die het woensdag al eens overschreed.

Mondmaskers

Maar het gaat niet overal zo goed. Estée Lauder, de producent van luxehuidproducten, gaat 8 procent onderuit na slechte cijfers. De coronacrisis raakt het bedrijf recht in het hart. Doordat iedereen constant met een mondmasker rondloopt, wordt er minder make-up gedragen. En doordat meer mensen thuiswerken worden er in het algemeen minder schoonheidsproducten gekocht. Komt daar bovenop dat bijna alle winkels gesloten moesten blijven het afgelopen kwartaal.

Dat alles duwde de omzet 32 procent onderuit naar 2,4 miljard dollar. Het verlies kwam op 460 miljoen, tegenover 160 miljoen dollar winst vorig jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20