Amerikaanse bedrijfsleider beloont personeel met bonus van 10 miljoen dollar

De personeelsleden van een Amerikaans vastgoedbedrijf zullen hun bedrijfsfeestje niet snel vergeten. Hun werkgever verdeelde een eindejaarsbonus van 10 miljoen dollar.

Tijdens hun eindejaarsfeestje op 7 december vielen de werknemers van St. John Properties net niet achterover. Alle 198 werknemers van het vastgoedbedrijf in het Amerikaanse Baltimore kregen van stichter en uitvoerend voorzitter Edward St. John een serieuze bonus, goed voor in totaal 10 miljoen dollar. De individuele premies liepen op tot wel 270.000 dollar per persoon.

‘Ik kon niet meer ademen’

Om het bedrag te verdelen, maakte het bedrijf gebruik van de anciënniteit van iedere werknemer. Zo nam een mechanicien, die al 39 jaar voor het bedrijf werkt, meer bonus mee naar huis dan directeur Larry Maykrantz. Hij heeft 38 dienstjaren op de teller staan. De kleinste bonus bedroeg 100 dollar voor een medewerker die pas de volgende maandag in dienst trad.

Het personeel reageerde uitgelaten op de financiële beloning. ‘Ik maakte de envelop open, knipperde een paar keer met mijn ogen omdat ik dacht dat ik niet meer kon zien en omhelsde vervolgens mijn collega’s’, vertelt personeelsmedewerker Melisssa Alleman aan ABC News. ‘Ik kon even niet meer ademen.’

Stichter-voorzitter Edward St. John krijgt een knuffel van een werknemer. – St. Johns Properties

Mijlpaal

En ook de directie van het vastgoedbedrijf was overdonderd door de reacties. ‘Huilen, schreeuwen, knuffelen, lachen, iedereen was overweldigd door emoties. Ze stormden allemaal naar het podium om ons te bedanken. Ik heb verschillende keren gehoord dat deze avond hun leven zou veranderen’, zei Maykrantz, die de verrassing mee vormgaf.

De bonus kwam er omdat het vastgoedbedrijf deze maand een belangrijke mijlpaal bereikte. In 2005 stelde St. John Properties zich tot doel om 20 miljoen square feet (meer dan 1.850.000 vierkante meter) in zijn bezit te hebben. En dat is nu gelukt. ‘We wilden het personeel met een groot gebaar bedanken, voor deze mijlpaal en voor ons 48-jarig bestaan’, klinkt het.

Bekijk de video die het bedrijf maakte:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20