American Football-icoon Tom Brady over koers Bitcoin: “Mijn laserogen hebben niet gewerkt”

NFL-legende Tom Brady heeft ruiterlijk erkend dat hij niet in staat is de Bitcoinkoers omhoog te stuwen en dus geen influencer is à la Elon Musk. “Heeft iemand ideeën?”, vraagt hij op Twitter.

De zevenvoudig Super Bowl-kampioen gebruikt sinds 10 mei een profielfoto met laserogen op Twitter. Het gaat om een ‘inside joke’ onder Bitcoinfans. Volgens sommigen wijzen de ogen op een koersdoel van 100.000 dollar. Brady’s ‘laserfocus’ lijkt echter niet tot de verhoopte koersstijgingen te leiden.

Meer nog: bij de publicatie van de profielfoto bedroeg de koers 56.245 dollar en de koers zakte in tot 35.600 dollar vandaag. Dat is een stevige daling, met 37 procent. “Oké, de laserogen hebben niet gewerkt. Heeft iemand ideeën?”, grapt Brady op Twitter.

De ‘laser eyes’ blijven hoe dan ook een populaire meme binnen de wereld van Bitcoiners. Een persoon die laserogen in zijn profielfoto gebruikt, zou volgens een andere lezing een Bitcoin-maximalist zijn. Dat is iemand die gelooft dat Bitcoin de valuta van de toekomst is en alle andere munteenheden uiteindelijk het onderspit zullen delven.

Ook enkele Latijns-Amerikaanse politici speelden op de hype in.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20