Ambitieuze nieuwe EU-regels voor technologie worden verder uitgesteld tot 2022

De landen van de Europese Unie zullen de afronding van nieuwe regels voor techplatforms uitstellen tot de lente van volgend jaar. Ze zeggen nu dat ze “zo snel mogelijk” tot een akkoord willen komen.

De Digital Markets Act en de Digital Services Act van de EU zijn twee zwaar besproken stukken wetgeving. De stukken werden vorig jaar door de Europese Commissie onthuld. Het uiteindelijke doel van de wetgeving is de macht van Big Tech onder controle houden. 

De Commissie heeft de ambitie om volgend jaar een akkoord te bereiken met de EU-landen en het Europees Parlement. Het kan echter jaren duren voordat de EU een wetgeving afrondt. De Commissie moet een voorstel indienen, het Parlement moet het goedkeuren (dat gebeurt als ze overeenkomen) en ten slotte moet de Raad het aanvaarden.

De Digital Markets Act wil concurrentiebeperkend gedrag beteugelen, terwijl de Digital Services Act de online-inhoud moet reguleren. Apple, Google, Amazon en Facebook zouden er allemaal mee te maken kunnen krijgen.

De EU-landen zijn ook van plan aan te dringen op strengere wetgeving rond de bescherming tegen cyberaanvallen. Ze zien dat als onderdeel van de “volhardende inzet van de EU voor het nastreven van democratische waarden, zowel online als offline”.

(lb)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: ambities Greenyard bieden ruimte voor opwaartse bijstellingen

07/12/2021 08:56

(ABM FN) De nieuwe doelstellingen van Greenyard bieden ruimte om de taxaties voor het groente- en fruitbedrijf opwaarts bij te stellen. Dit meldde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam dinsdag.

Greenyard heeft de ambitie om in het boekjaar 2024/2025 de omzet met ongeveer 650 miljoen euro te laten stijgen tot een omzet van 5 miljard euro. Dat impliceert een samengestelde jaarlijkse groei van 5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20