Amazon verstuurt weer niet-essentiële goederen

De webwinkelgigant Amazon laat zijn verkopers weten dat ze weer zogenaamde niet-essentiële goederen mogen verkopen via Amazon. Een maand geleden zette de webwinkel de verkoop daarvan on hold.

Midden maart, tijdens de piek van de coronacrisis, stuurde Amazon zijn verkopers een mail met de boodschap dat er alleen nog essentiële goederen zouden verkocht worden. Daaronder vielen babyproducten, gezondheid en huishouden, persoonlijke verzorging, groenten en fruit, medicijnen en dierenvoeding.

Het bedrijf kon de vraag naar die producten niet meer bijhouden en besloot zich dus puur daarop te concentreren. Nu kondigt Amazon aan dat niet-essentiële goederen opnieuw verkocht kunnen worden.

Limiet

‘We zullen nog steeds prioriteit geven aan essentiële goederen en de rest limiteren op basis van hoeveelheid, maar we willen verzekeren dat verkopers hun goederen toch aan de man kunnen brengen’, zegt een woordvoerder. ‘Onze verkopers krijgen volgende week meer details.’ Amazon werkt met externe bedrijven die goederen op het platform zetten.

De beslissing is goed nieuws voor veel Amazon-verkopers. De verkoop van niet-essentiële goederen op Amazon daalde naar verluidt 40 tot 60 procent tijdens de corona-uitbraak, waardoor verkopers met een overschot van soms twee maanden aan goederen zaten. Sommigen probeerden hun spullen zelf aan de man te brengen, maar dat is logistiek een lastiger klus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20