Amazon opent volwaardige webshop in Nederland

De e-commercereus Amazon verkoopt al boeken via amazon.nl, maar later dit jaar komen daar ook andere producten bij. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

Nederlandse en buitenlandse bedrijven kunnen zich vanaf vandaag registreren om hun producten te verkopen op de Nederlandse webwinkel. Het aantal productcategorieën wordt fors uitgebreid en er komen naar eigen zeggen ‘miljoenen fysieke producten’ bij.

Duitse site

Amazon betrad voor het eerst de Nederlandse markt in 2013. Toen opende het een kantoor voor de clouddiensten van Amazon Web Services in Den Haag en in 2014 werd amazon.nl opgericht als boekenwinkel.

Door het gebrek aan gewone producten zochten veel Nederlanders, en Belgen, hun toevlucht op de Duitse Amazon. Daar wil het bedrijf nu een einde aan maken.

België

Of er ook een Belgische versie van de site aankomt, is niet duidelijk. Voorlopig is amazon.be alvast nog een verzekeringssite. De kans is wel groot dat veel Belgen naar de Nederlandse winkel zullen surfen omdat daar geen taalbarrière is, in tegenstelling tot de Duitse webshop.

Belgen kunnen zich wel al abonneren op Amazon Prime, een leveringsabonnement waar u ook de streamingdienst van Amazon bij krijgt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20