Amazon ontslaat werknemers die gebruikersgegevens lekten

De e-commercegigant laat voor de tweede keer in een week weten dat hij werknemers op straat zet die hun boekje te buiten gingen.

Enkele personeelsleden van Amazon hebben e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers van de website gedeeld met een derde partij. Nadat Amazon daarachter kwam, heeft het meteen de betrokken werknemers ontslagen, laat het weten in een mail aan de getroffen klanten.

https://twitter.com/amadahyloves/status/1215736409463476224

‘Degenen die verantwoordelijk zijn voor dit incident zijn ontslagen en we maken alles klaar om hen te vervolgen’, zei een woordvoerder in een mededeling.

Volgens het bedrijf is er geen andere informatie gedeeld. Het wilde niet zeggen hoeveel mensen er zijn ontslagen, hoeveel gebruikers er getroffen zijn en waarom de informatie was gedeeld.

Ring

Het is al de tweede keer deze week dat Amazon met het schaamrood op de wangen staat. Woensdag ontsloeg het vier werknemers omdat die hun toegang tot de videobeelden van de slimme deurbellen van Ring misbruikten. ‘De data is nu alleen beschikbaar voor een kleinere personeelsgroep en we blijven bekijken of het wel echt nodig is dat iemand die toegang heeft’, klonk het toen.

Ook in oktober 2018 was er een gelijkaardig incident. Toen werd één personeelslid ontslaan voor het lekken van e-mailadressen en telefoonnummers. En in november van datzelfde jaar maakte de techreus bekend dat een hele hoop gebruikersgegevens gelekt waren door ‘een technisch defect’. Het bedrijf onderzocht ook geruchten over personeel dat omgekocht wordt om data te lekken, schrijft The Wall Street Journal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20