Amazon-dochter lanceert Honeycode, een tool om apps op maat te ontwikkelen in een handomdraai

AWS, de digitale poot van Amazon, kondigt Amazon Honeycode aan. Dat is een toepassing om mobiele- en webapps te ontwikkelen, die geen enkele kennis van programmeren of codes vereist. Met deze tool zou het voor iedereen mogelijk moeten zijn om eigen applicaties te bouwen.

De apps worden gebouwd met een drag-and-drop menu in uw browser. Uw eigen app maken zou hiermee in theorie dus niet moeilijker mogen zijn dan een Wordpress-pagina opmaken. AWS mikt wel vooral op ondernemingen.

‘We horen al langer van klanten hebben ons verteld dat de behoefte aan aangepaste applicaties veel groter is dan de capaciteit van ontwikkelaars om ze te maken’, zegt AWS-kaderlid Larry Augustin in de aankondiging. Daardoor moeten vragende partijen soms lang wachten op een app die ze meteen nodig hebben, of wordt d prijs opgedreven omdat de ontwikkelaar dure consultants moet optrommelen om aan de vraag te kunnen voldoen.

‘Nu met Amazon Honeycode kan bijna iedereen krachtige mobiele en webapplicaties op maat maken zonder code te hoeven schrijven’, aldus Augustin.

Zoals vergelijkbare tools biedt Honeycode een resem aan templates (sjablonen) aan waarmee u van start kan gaan. Zo kan elk klein bedrijf zijn eigen app maken voor klantenlistings bij te houden, enquetes te houden, of gezamenlijke agenda’s of inventarissen bij te houden.

Volgens AWS vallen ondernemingen hiervoor nog steeds terug op spreadsheets voor zulke zaken, maar de mogelijkheid om die op maat te bewerken is beperkt, aldus de webdienst van Techreus Amazon. In Honeycode kunnen meldingen, herinneringen, goedkeuringen, enz… ingevoerd worden.

Vandaag werd een bèta-versie (een versie die nog kan aangepast worden op basis van de feedback van de eerste gebruikers) gelanceerd in de staat Oregon in de VS. Meer regio’s‘volgen binnenkort’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20