Amazon bindt strijd aan met Spotify en Apple Music: retailreus maakt 100 miljoen muzieknummers gratis beschikbaar voor Prime-abonnees

Prime-abonnees hebben nu toegang tot de volledige ‘Amazon Music Unlimited’-catalogus zonder advertenties of extra kosten.

Waarom is dit belangrijk?

Spotify zag de prijsverhoging van Apple Music als een kans om hetzelfde te doen: de Zweedse streaminggigant is van plan zijn prijzen in 2023 te verhogen. Een prijzenoorlog waar Amazon niet bij betrokken is. De retailreus heeft gekozen voor een totaal andere aanpak om zich van andere streamingdiensten te onderscheiden: het Amerikaanse bedrijf biedt zijn volledige catalogus van 100 miljoen nummers gratis aan aan abonnees.

In het nieuws: Prime-abonnees krijgen gratis toegang tot de meer dan 100 miljoen nummers in de catalogus van Amazon Music.

  • Voorheen was het aantal nummers waartoe Prime-leden toegang hadden beperkt tot 2 miljoen.
  • Voortaan kunnen Prime-abonnees genieten van de volledige ‘Amazon Music Unlimited’-catalogus, dat wil zeggen de 10 miljoen nummers, maar ook van de "populairste podcasts, die zonder reclame en zonder extra kosten beschikbaar zullen zijn", aldus het Amerikaanse bedrijf.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20