“Amazon lanceert Belgische webshop in september”

Operatie Red Devil, zo zou het plan bij e-commercereus Amazon heten om tegen eind september een volwaardige aparte Belgische webwinkel dienst op te richten. Dat blijkt uit documenten die via de website Business Insider uitlekten.

Belgische e-shoppers moeten vandaag nog uitwijken naar een buitenlandse website van Amazon, zoals amazon.nl of amazon.fr. Maar in het najaar komt er volgens de uitgelekte informatie ook een volwaardige Belgische marktplaats.

België is het eerste van vijf landen waar Amazon, dat momenteel 20 aparte landenwebsites runt, een nieuwe webwinkel wil opstarten. Daarna volgen telkens twee tandems in Latijns-Amerika en Afrika, weet Business Insider: Colombia en Zuid-Afrika (februari 2023) en Chili en Nigeria (april 2023).

Red Devil

Elk van de lanceringen kreeg een eigen codenaam. Er werken voetballiefhebbers bij de Amazonstrategen, want voor België is dat Operatie Red Devil”. Een aparte website betekent dat Belgische shoppers een eigen premiumdienst Amazon Prime zullen krijgen, en daarvoor niet meer hoeven uit te wijken naar een buitenlandse Amazon-website. Bij zo’n abonnement is ook de gelijknamige streaming- en gamingdienst inbegrepen.

De lancering ligt in het verlengde van het nagelnieuwe logistieke centrum dat Amazon opende in Antwerpen. “Het station zal onze klanten in België efficiënter en duurzamer bedienen, door onze leveringscapaciteiten te vergroten en dichter bij onze klanten in Vlaanderen te zijn”, zegt het bedrijf op zijn website.

Amazon.be?

Het wordt uitkijken welke Belgische domeinnaam de Amerikaanse e-commercereus zal gebruiken. Amazon.be is sinds 1997 immers in handen van de verzekeraar Baloise.

Meer