Als Joe Biden zijn voorsprong kan behouden in Arizona en Nevada wordt hij president

Het is nog steeds ’to close to call’, maar Joe Biden heeft de voorbije uren wel enkele cruciale, zij het nipte, overwinningen binnengehaald. In Michigan en Wisconsin heeft hij het tij kunnen keren. Persagentschappen Bloomberg en Associated Press wezen eerder ook al Arizona aan hem toe, andere analisten zijn behoudender. Indien de 11 kiesmannen van Arizona ook naar de Democratische uitdager gaan, hoeft hij enkel zijn voorsprong te behalen in Nevada om de eindoverwinning binnen te halen. Meer duidelijkheid over de uitslag in Nevada wordt donderdagavond omstreeks 18u Belgische tijd verwacht.

Trump behoudt het overwicht in de staten Georgia, North Carolina en Pennsylvania. Om voldoende kiesmannen te veroveren om zijn ambt te behouden moet hij het nog zijn achterstand goedmaken in minstens één staat. In Arizona is dat onwaarschijnlijk, dus het lijkt erop dat gokstaat Nevada alle troeven in handen heeft.

De zittende president blijft ondertussen wild om zich heen schoppen op Twitter. Hij insinueert fraude en eist een hertelling zonder ook maar één bewijs te geven van zijn beschuldigingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20