ALDI gaat klanten automatisch tellen en tegenhouden

ALDI gaat in al zijn winkels tegen september een automatisch telsysteem installeren dat klanten met een rood licht even tegenhoudt als de winkel te druk wordt. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bekendgemaakt.

Om te garanderen dat klanten veilig hun boodschappen kunnen doen, geldt er een maximaal aantal klanten per filiaal. Dat aantal wordt winkel per winkel bepaald. ALDI heeft 450 vestigingen in België.

‘Afhankelijk van het aantal aanwezige klanten, zal een nieuwe klant een groen of rood scherm te zien krijgen bij het betreden van de winkel’, zegt Koen Piessens, Managing Director Sales bij ALDI.

‘Indien het veilig maximaal aantal klanten bereikt is, ziet de klant een rood scherm. De toegangsdeur zal dan kortstondig gesloten blijven.’ De eerste dagen zal een steward de nodige uitleg geven bij het systeem.

Naast de automatische klantentelling, neemt ALDI nog andere maatregelen. Zo is er ontsmettingsmiddel beschikbaar, is het verplicht een winkelkar te nemen, en wordt gevraagd alleen te winkelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20