Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 22 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Airbus krijgt langste vlucht ter wereld: van Londen naar Sydney

Logo Business AM
Tech

13/12/2019 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

De Airbus A350 op de productielijn in Toulouse. - Isopix

Qantas Airways kiest voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus die lang in strijd met Boeing lag.

Wie de langste vlucht ter wereld wil nemen, van Sydney naar Londen, zal daarvoor Airbus-vliegtuigen gebruiken, geen Boeings. Dat meldt Qantas, die de vluchtroute in gebruik wil nemen.

Extra benzinetank

De finale beslissing zal in maart genomen worden, maar het ziet er nu dus naar uit dat Airbus die wedstrijd gewonnen heeft. Airbus zal vermoedelijk een twaalftal A350-vliegtuigen met een extra benzinetank mogen bouwen. Die extra benzinetank is nodig om de vlucht van 21 uur te laten slagen.

De vluchten zouden van start gaan in de eerste helft van 2023. Er moet nog een overeenkomst bereikt worden met de piloten: de vluchten hebben namelijk een stevige impact op hun potentiële werkuren.

Perth-Londen

Qantas-topman Alan Joyce zegt dat de luchtvaartmaatschappij  ‘er zeer veel vertrouwen in heeft dat de vlucht commercieel succesvol zal zijn’. Qantas heeft al een ultralange vlucht in zijn pakket. Zo kan u al van Perth naar Londen vliegen. Qantas is daarbij meestal de goedkoopste.

Nog volgens Qantas is ‘de A350 een geweldig vliegtuig en geeft de deal met Airbus ons de best mogelijke combinatie van commerciële voorwaarden, brandstof-efficiëntie, kosten en een fijne ervaring voor de klanten.’

Boeing

Boeing van zijn kant, had de 777-8 of 777-9 voorgesteld voor de langeafstandsvluchten. Aangezien de commissie van Qantas naar Boeing gaat, is ook de releasedatum voor die vliegtuigen niet bekendgemaakt. Volgens Boeing worden de vliegtuigen gemaakt op basis van bestellingen.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij