Aion Bank wil bedrijven helpen om financiële diensten aan te bieden

De Belgische neobank Aion Bank wil onder meer retailers, netwerksites en fintechbedrijven helpen met de ontwikkeling van hun eigen financiële diensten. Dat meldt De Tijd.

Aion Bank is nu al bijna twee jaar actief in ons land. De neobank is ontstaan uit de Belgische poot van het Italiaanse Banca Monte dei Paschi. Sinds de transformatie twee jaar geleden spitst de bank zich toe op digitaal bankieren en alles wat daarbij komt kijken. De bank werkt met een abonnementsformule waarmee de klanten toegang krijgen tot een resem diensten, afhankelijk van de gekozen formule.

Andere bedrijven helpen

De neobank wil nu nog meer diensten aanbieden en lokt daarbij in de richting van bedrijven. Aion Bank wil nu andere spelers helpen om klanten aan zich te binden met een eigen betaal-, krediet- of beleggingsaanbod. Dat meldt De Tijd.

In een reactie aan de nieuwssite merkt Kim Van Esbroeck, de topvrouw van Aion België, op dat het geen nieuw fenomeen is. Sommige winkelketens bieden vandaag al financiële diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan Carrefour Finance, een dochteronderneming van de groep Carrefour die kredietkaarten en persoonlijke leningen aanbiedt.

Financiële onderaannemer

Volgens Van Esbroeck is het als bedrijf niet gemakkelijk om zo’n financiële dienstverlening op poten te zetten. Bedrijven moeten ofwel veel geld investeren om een eigen banklicentie te krijgen, of ze moeten in zee gaan met een andere bank. In dat laatste geval moeten ze zich wel aanpassen aan het commercieel beleid van die financiële speler.

Aion Bank wl bedrijven nu als financiële onderaannemer achter de schermen helpen om financiële diensten aan de man te brengen. “Met Aion als financiële onderaannemer kunnen die bedrijven de meest uiteenlopende zaken aanbieden waar ze anders een banklicentie voor nodig zouden hebben”, aldus Van Esbroeck. “Dat kunnen rekeningen zijn, maar evengoed eigen betaal- en kredietkaarten of zelfs beleggingen.” Aion Bank heeft al dergelijke samenwerkingen lopen met enkele bedrijven in het buitenland.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.