AI van Meta is menselijke spelers te slim af in strategiespel Diplomacy

Onderzoekers van Mark Zuckerbergs Meta hebben een kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld die erin slaagde menselijke spelers te verslaan in een complex strategiespel.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren sluipt kunstmatige intelligentie stilaan in steeds meer aspecten van het dagelijkse leven binnen, vaak zonder dat mensen doorhebben dat het om AI gaat. De technologie is ook steeds meer in staat om zeer complexe taken zo goed als of zelfs beter dan mensen uit te voeren. 

De essentie: Op dinsdag 22 november kondigde Meta de AI Cicero aan. De software zou in staat zijn om menselijke spelers te verslaan in het strategiespel Diplomacy.

  • Het zou de eerste keer zijn dat een AI erin slaagt om het spel zodanig goed te leren spelen, dat het een kans maakt tegen mensen. Dat is volgens Meta een hele prestatie, want om Diplomacy te spelen zijn diepgaande interpersoonlijke vaardigheden nodig.
  • Spelers moeten bijvoorbeeld empathie kunnen tonen, moeten op een menselij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.