AI die perfecte pint tapt, maakt de oversteek naar Tsjechië

Een start-up met een AI-platform dat de druk op een vat bier kan controleren en dus ook de perfecte kraag kan vormen, trekt naar het Verenigd Koninkrijk.

Pubinno kan waar caféhouders alleen maar van kunnen dromen. De AI-gestuurde tapmachine kan de perfecte kraag vormen. De start-up die Pubinno ontwikkelde, is opgericht in Istanboel in 2015. Nadien verhuisde het bedrijf naar San Francisco. Na enkele investeringsrondes wordt het bedrijf nu op 30 miljoen dollar gewaardeerd. Dat is een stijging van tien miljoen dollar.

Investeerders

Daarmee wil Pubinno nu de oversteek maken naar Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. ‘We hebben nu gesprekken met investeerders uit Turkije, Israël en de Verenigde Staten’, klinkt het. ‘De volledige investeerdersronde moet afgerond zijn tegen het einde van het tweede kwartaal’.

Pubinno ontwikkelt de hardware en software voor tapinstallaties die AI gebruiken om een gelijkmatige stroom te voorzien. Zo is er in theorie althans minder afval en krijgt elke klant een ideale pint.

Investeerders zoals Trivago’s Rolf Schroemgens en Nevzat Aydin, die Delivero Hero in handen heeft, bezitten 30 procent van het bedrijf.

Vaten bier

Momenteel is Pubinno al actief in Spanje, Mexico, Israël en Cyprus. Het VK en de Tsjechische Republiek zijn landen waarbij getapte bieren sterk scoren. In het Verenigd Koninkrijk is 42 procent van het verkochte bier bijvoorbeeld afkomstig van vaten. In Tsjechië is dat 38 procent.

De start-up heeft momenteel 2.000 tapinstallaties over de hele wereld en wil graag een waardering van 1 miljard bereiken tegen 2023. Dat betekent dat het bedrijf op dat moment 100.000 installaties moeten hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20