Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Ahold Delhaize werft 40.000 mensen aan in volle coronacrisis

Logo Business AM
Business

10/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

BREUKELEN, Centre, 18-03-2020, The transparent screens must protect customers and employees against the new corona virus, because it is difficult at the cash registers to keep the 1.5 meters distance recommended by RIVM between customer and staff (Photo by Pro Shots/Sipa USA) *** local caption *** 29489335

Terwijl in de meeste bedrijven massaal ontslagen vallen, maakt Ahold Delhaize de omgekeerde beweging. De retailer schrijft 40.000 vacatures uit om de coronacrisis op te vangen in zijn winkels wereldwijd.

Dat maakte de eigenaar van onder andere Albert Heijn, Delhaize en bol.com deze week bekend in een persbericht. De aanwervingen gebeuren in alle winkels, ook het Amerikaanse Food Lion.

‘Lokale merken proberen zoveel mogelijk mensen aan te werven die ergens anders hun job zijn verloren door de coronacrisis, zoals in de reis- en horecasector’, staat in het persbericht.

Plexiglas

Tegelijk kondigt het concern aan dat het al 170 miljoen euro uitgaf aan maatregelen en hulp tegen het coronavirus. Dat gaat dan bijvoorbeeld over de plaatsing van plexiglas aan kassa’s en gezondheidszorgprogramma’s voor het personeel. In alle winkels is ook signalisatie aangebracht om mensen de socialdistancingmaatregelen te laten respecteren en sommige merken leveren gratis aan gezondheidswerkers. In België doet Delhaize dat in samenwerking met Colruyt.

Ook de aanwervingen vallen onder het budget van 170 miljoen euro. Ahold Delhaize maakt op 7 mei kwartaalcijfers bekend. Het schat dat het dit kwartaal 15 procent meer omzet heeft gedraaid.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks