Afgeslankte versie van Mobile World Congress start maandag in Barcelona

In de Spaanse stad Barcelona gaat maandag het Mobile World Congress (MWC) van start, een belangrijke beurs in de telecomsector. De beurs werd vorig jaar afgeblazen wegens corona, en ook nu is de invloed van het virus nog merkbaar.

Het wordt dit jaar een hybride versie, met een mix van virtuele conferenties en fysieke stands in het congrespaleis van Barcelona. Bovendien hebben heel wat grote spelers (zoals Samsung, Nokia, Google en Facebook) beslist om niet fysiek deel te nemen, maar alleen online. Grote spektakelevenementen met nieuwigheden van de grote telecombedrijven zijn er dit jaar dan ook niet. De grootste groep die wel aanwezig zal zijn, is het Chinese Huawei.

Er worden ook maximaal 50.000 bezoekers toegelaten, tegenover 100.000 in normale jaren. Maar de organisatoren verwachten zelfs maar 30.000 à 35.000 bezoekers. Wie komt, moet een recente negatieve coronatest kunnen voorleggen en een mondmasker dragen.  Een van de sterren van deze editie wordt Elon Musk. De miljardair zal dinsdag vanuit Californië spreken over zijn Starlink-project van internet per satelliet. 

Het Mobile World Congress vindt normaal eind februari of begin maart plaats, maar werd dit jaar wegens corona verschoven. Het vindt nu plaats van 28 juni tot 1 juli. Vorig jaar werd de beurs twee weken voor de start afgelast nadat verschillende bedrijven hadden afgezegd wegens de groeiende bezorgdheid over het coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20