Affaire kost troonopvolger bij BlackRock de kop

Mark Wiseman zal Larry Fink niet opvolgen als CEO van BlackRock. De vermogensbeheerder ontdekte dat Wiseman een affaire had in het bedrijf.

Uit een interne mail bij vermogensbeheerder BlackRock blijkt dat Mark Wiseman, het hoofd globale aandelentransacties, een affaire heeft gehad met een medewerker. Hij heeft die relatie niet bekendgemaakt bij het bestuur en dat kost hem mogelijk het hoogste stoeltje bij BlackRock.

Wiseman

Wiseman is getrouwd met Marcia Moffat. Zij werkt overigens ook bij BlackRock en doet er de Canadese zaken. BlackRock is goed voor 6.840 miljard dollar aan vermogens, vooral van grote pensioenfondsen.

Wiseman werd lang getipt als opvolger voor Fink, maar moet nu dus op zoek naar ander werk. De huidige CEO was niet mals voor zijn gewezen kroonprins. Wiseman had de relatie namelijk moeten melden aan het management.

Tweede ontslag

Het is al de tweede keer in korte tijd dat BlackRock een senior manager de deur moet wijzen door overtredingen van de ethische code. Eerder dit jaar moest ook Jeff Smith, nota bene het hoofd hr, vertrekken.

‘Het is zeer teleurstellend dat twee bestuurders het bedrijf in hetzelfde jaar moeten verlaten door hun persoonlijk gedrag’, zegt Fink. ‘Dat is niet waar BlackRock voor staat, het is niet onze cultuur. We verwachten van elke werknemer en partner dat hij of zij zich streng aan de gedragsnormen houdt.’

Wiseman reageert: ‘Ik heb spijt van mijn fout en ik accepteer alle consequenties van mijn daden’, zegt hij over zijn ontslag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20