Adressen van Bol.com-verkopers tijdlang voor iedereen zichtbaar

Problemen bij bol.com: de retailer waarschuwt dat duizenden adressen van verkopers enkele weken volledig zichtbaar waren voor iedereen. De bug is intussen verholpen.

Bol.com heeft niet alleen producten in eigen stock, het verkoopt ook producten door van kleinere verkopers. De adressen van zulke verkopers stonden drie weken lang gewoon zichtbaar op de site, laat bol.com weten.

Privéverkopers

Specifiek gaat het om particuliere verkopers die tweedehands producten aangeboden hebben op de Nederlandse site. Dat weet techsite Tweakers. Die gegevens zijn normaal niet zichtbaar voor surfers, enkel als u een product daadwerkelijk aankoopt, krijgt u het adres van de verkoper te zien.

Dat bleek nu drie weken lang niet het geval. Bol liet in een brief aan de verkopers weten dat de gegevens gemiddeld 2,5 keer bekeken zijn door anderen. De bug die daarvoor zorgde, is intussen gepatcht.

Geen criminele activiteiten

Het probleem kwam voor tussen 15 en 8 juli. Volgens bol zijn er momenteel geen redenen om aan te nemen dat de adressen voor criminele doeleinden gebruikt zijn. Het lek is ook bij de juiste instanties gemeld.

In totaal zouden ongeveer 9.000 particuliere verkopers in aanraking zijn gekomen met het datalek, weet RTL Nieuws. Als u geen melding heeft gekregen van bol.com, dan moet u zich geen zorgen maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20