Adani dient Hindenburg rapport van uitgebreid antwoord: “een georganiseerde aanval”

In de hoop om de gemoederen van investeerders te bedaren reageert Gautam Adani op het rapport van de short-seller Hindenburg Research met een antwoord van meer dan 400 bladzijden.

Waarom is dit belangrijk?

Adani is een van de rijkste en invloedrijkste spelers in de Indiase economie. Een rapport van Hindenburg Research stelt dat het bedrijf zich schuldig maakte aan onder meer corruptie en witwaspraktijken. Een tuimeling van het aandeel met twintig procent en een dip in de Indiase marktindices waren het gevolg.

In het nieuws: Adani gaat in de tegenaanval. Hij noemt het rapport van Hindenburgnothing but a lie’ en beweert dat het enige nut ervan is om te kapitaliseren op de short positie. Hindenburg blijft bij zijn standpunt.

Voor Adani komt dit overigens zeer ongelegen. De industrieel was van plan om 2,5 miljard dollar aan aandelen te verkopen. Nu zijn die aandelen een pak minder waard.

  • Het heen-en-weer verkeer tussen beide partijen bestaat voornamelijk uit verwijten. Adani startte zijn
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer