Actrice verdient 1.000 euro aan extra opname film, acteur krijgt … 1,5 miljoen!

De nieuwe film van Ridley Scott, ‘All the Money in the World’, moest gedeeltelijk opnieuw worden opgenomen door het schandaal rond Kevin Spacey. Voor die extra draaidagen kreeg hoofdrolspeelster Michelle Williams 1.000 dollar. Haar mannelijke collega Mark Wahlberg werd maar liefst 1,5 miljoen dollar betaald.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is ook in Hollywood nog steeds een groot probleem. Maar All the Money in the World zorgt weer voor een triest voorbeeld. Regisseur Ridley Scott schrapte Kevin Spacey uit de film toen bleek dat hij betrokken was bij één van de vele schandalen. Michelle Williams was daar zo blij mee dat ze de opnames gratis wilde doen, al kreeg ze dus een schamele 1.000 dollar voor de moeite. Nu blijkt dat Mark Wahlberg daar anders over dacht en hij 1,5 miljoen op z’n bankrekening kreeg.

Extra pijnlijk is het feit dat de acteurs hetzelfde agentschap hebben om over hun loon te onderhandelen. Williams zou niet geweten hebben dat Wahlberg wel een loon kreeg. Forbes riep hem vorig jaar nog uit tot de best betaalde acteur van Hollywood. Hij zou in één jaar zo’n 68 miljoen dollar verdiend hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20