Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 25 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Actrice Bella Thorne haalt verdienmodel op betaalplatform OnlyFans onderuit

Logo Business AM
Business

31/08/2020 | Ulrike Vandamme | 3 min leestijd

Bella Thorne - Isopix

Het internetplatform OnlyFans, een betaaldienst die vooral bekend is van zijn foto’s en video’s met erotische inslag, staat onder vuur na een nieuwe regel die de betalingen per bericht beperkt. Dat zou te maken hebben met de spraakmakende toevoeging van actrice Bella Thorne aan de site.

Op OnlyFans betalen fans hun idolen voor exclusieve content. Het platform groeide uit tot een nieuwe inkomstenbron voor porno-acteurs en sekswerkers, maar wordt evengoed gebruikt door muzikanten, topchefs of fitness-instructeurs om een cent bij te verdienen met video’s.

De Amerikaanse celebrity Bella Thorne ligt nu onder vuur omdat ze haar fans via OnlyFans opgelicht zou hebben. Vorige week maakte de actrice bekend dat ze via dat platform 2 miljoen dollar verdiend had in amper één week tijd. Ze liet haar fans 20 dollar (omgerekend zo’n 17 euro) betalen om toegang te krijgen tot haar profiel. Op haar profiel zelf konden fans voor extra geld pikantere foto’s kopen. Althans, dat is wat de actrice beloofde. Zo liet ze haar fans 200 dollar (168 euro) neertellen voor een ‘volledig naakte fotoset’. Toen de fans die kregen, bleek het echter te gaan over berichten zonder naaktfoto’s.

Daarop vroegen heel wat mensen refunds aan. Het ging om zoveel aanvragen dat OnlyFans zelfs een extra regel heeft opgesteld die stelt dat je niet langer meer dan 50 dollar (42 euro) mag vragen per bericht. Die tariefbeperking is een streep door de rekening van onder meer sekswerkers die daar ook gedeeltelijk de kost mee verdienden. Bella Thorne zelf zit met de zaak verveeld en zegt met OnlyFans rond de tafel te gaan zitten.

Uitbetaling

Maar daar stopt het niet. Normaal krijg je binnen de 7 dagen je geld van OnlyFans, maar doordat er nu zoveel mensen hun geld terugeisen van Bella Thorne zit OnlyFans financieel in de problemen. OnlyFans moet namelijk transactiekosten betalen op de betalingen op hun platform. Doordat mensen nu hun geld terugeisen, moeten ze die kosten dubbel betalen. De site liet daarom aan gebruikers in verschillende landen weten dat ze tot 30 dagen zullen moeten wachten op hun uitbetaling. Artiesten op OnlyFans moeten nu tot 30 dagen wachten op hun uitbetaling, die ze normaal wekelijks krijgen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  31.774.394
 • Aantal
  doden
  975.040
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  106.887
 • Aantal
  doden
  9.959
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks